Információs vonal
06 30 194 6664
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1117 Budapest, Fehèrvári út 50-52. II. em

 • Levelezési cím
  1117 Budapest, Fehérvári út 50-52. II. em

 • Telefon
  +36 1 225 8377

 • Fax
  +36 1 209 3086

 • E-mail
  office@crconsulting.com

 • Ügyvezető
  Solti Árpád, Kárpáti Gábor

 • Adószám
  14306354-1-43

 • Cégjegyzékszám
  01-09-898019

GARANCIÁK
Utolsó módosítás: 2015.01.30
Cégünk vállalja, hogy különféle tevékenységű partnerei számára tanácsadást és közvetítést végzünk a munkájukhoz elengedhetetlen garanciakeretek kidolgozásában és azok felállításában. Természetesen egy-egy kötelezvény igénylésében is tudunk segíteni. Jellemzően 2,5 Millió és 3 Milliárd közötti igényeket tudunk így kezelni.
A Biztosítók vagy garanciaszervezetek által nyújtott garancia a bankgaranciával egyenértékű, azonos biztonságot nyújt, azonnali és feltétel nélküli fizetési kötelezettség. Nem terheli ügyfeleink banki hitelkeretét, így a hitelkeretet céljának megfelelően a cég működésének finanszírozására tudják felhasználni. A Biztosítók vagy garanciaszervezetek által nyújtott garancia igénybevételével elkerülhető a túlzott függés egyetlen pénzügyi szolgáltatótól (diverzifikáció).
 
A Biztosítók és a garanciaszervezetek sokkal magasabb minőségű szolgáltatást is tudnak nyújtani mind Ügyfeleinknek, mind Megrendelőik számára. A szolgáltatás nagy előnye, hogy a napjainkban beszűkült banki finanszírozáshoz képest jóval kevesebb feltételt támasztanak a szolgáltatás igénybevételéhez, valamint nem kell bankot váltani, számlaforgalmat teljesíteni, a biztosítéki rendszer pedig nem terheli a cég ingatlan és egyéb vagyontárgyait.
A szolgáltatás díja akár 50 %-kal is kedvezőbb lehet, mint a kereskedelmi bankok által nyújtott garanciavállalások díja, óvadék igénye pedig jellemzően a harmada a megszokottnak.
 
Az igényelhető Garanciák fajtái:
 
Teljesítési/Jóteljesítési garancia (performance bond): arra szóló kezességvállalás, hogy a kötelezett szerződésszerűen teljesíti vállalt kötelezettségeit a jogosulttal szemben.

Szavatossági garancia (maintenance bond): Garanciát nyújt a kivitelezés vagy az anyagok hibáira a munka elfogadását követően egy meghatározott időpontig.

Előleg-visszafizetési garancia (advance payment bond): Kötelezettségvállalás arra, hogy a biztosított visszafizeti, vagy törleszti a szerződéshez kapcsolódóan megelőlegezett összeget.

Támogatásokhoz kapcsolódó előleg-visszafizetési garancia és a fenntartási időszakra nyújtandó teljesítési garancia.

Ajánlati-/tendergarancia (bid bond): Kötelezvény, amely garantálja, hogy ha egy versenyajánlat elfogadása megtörténik, a győztes ajánlattevő a szerződést alá fogja írni.

Vámgarancia (customs bond): Garantálja az import illetékek és adók fizetését és a hazánkba történő áruimportot szabályozó rendelkezések betartását.

Fizetési / Szállítói garancia: Arra szóló kötelezvény, hogy a kötelezett szerződésszerűen és határidőre teljesíti vállalt kötelezettségeit a jogosulttal szemben.
 
Ezek a garanciák tehát a vállalkozók bármelyike számára vonzó lehetőség lehet, amennyiben a cég a bankgarancia állományának csökkentésén, kiváltásán, finanszírozási forrásainak hatékonyabb felhasználásán gondolkodik.
 
GYORS! A dokumentáció és az igénylés átadása után 2-3 héten belül felállítható a garanciakeret, az egyes kötelezvények pedig pár munkanap alatt átvehetők.
 
Hívja információs vonalunkat, vagy írjon e-mailt a tamas.podor@crconsulting.hu címre. 
Minden jog fenntartva © 2013 Corporate Risk Consulting Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió: 1.0.162
Utolsó frissítés: 2016.08.18